Skoff Elza
Skoff Elza

Viszlát Kazany!

Címkék:
Az elmúlt két és fél hétben a sportszerető közönség egy emberként az oroszországi Kazanyra figyelt, ahol a „vizes-vb”-nek is becézett úszó-világbajnokságot rendezték meg, nagy sikerrel

A magyar úszósport hallatlan sikertörténete mellett azért is volt számunkra kiemelkedően fontos a rendezvény, mivel két év múlva Budapest lesz az otthona a világ egyik legfontosabb sporteseményeként számon tartott világbajnokságnak.

A magyar kontingens 10 éremmel térhetett haza, Hosszú Katinkának és Cseh Lászlónak köszönhetően 3 aranyéremmel, ugyanennyi ezüst medállal és négy bronzzal. Ezzel a teljesítménnyel Magyarország a 8. helyen végzett az éremtáblázaton, a népességszámhoz viszonyítva figyelemreméltó eredményt elérve.

A magyar sportrajongók a közszolgálati média új sportcsatornáján figyelhették honfitársaink megsüvegelendő teljesítményét. Az M4 Sport számára a kazanyi világbajnokság hatalmas mérföldkő volt, hiszen ez az első világesemény, amelyet ezen a csatornán láthattak a nézők. Ennek megfelelően kiemelt figyelmet szenteltek a szerkesztők az eseménynek, több mint 150 órányi közvetítést láthattak a nézők, az úszáson és a hosszútávúszáson kívül műugrás, szinkronúszás és vízilabda is szerepelt a repertoárban.

A helyszínen dolgozó kollégák sem nyaralni utaztak ki a Moszkvától több mint 800 kilométerre található, egyébként gyönyörű városba: a helyszíni közvetítéseken kívül számtalan más elfoglaltságuk is akadt. A világbajnokságnak helyszínt adó Kazany kulturális és történelmi bemutatásán, a kulisszavideókon, a háttéranyagokon kívül 176 interjút készítettek kollégáink. Természetesen a közszolgálati média más csatornáin is bejelentkeztek az eseményről, 18 nap alatt összesen 25 alkalommal szerepeltek a különböző híradókban, hogy a legfontosabb és legfrissebb információkat megosszák a nézőkkel.

A televízió képernyője előtt ülve is érezhető volt, hogy semmihez sem hasonlítható az a hangulat, amely körbeveszi ezt a nagyszerű sporteseményt. Így most már nyugodtan elő lehet venni egy hatalmas centit és egy ollót: két év, és a világ Magyarországra figyel!