Skoff Elza
Skoff Elza

Vidéki derbi és örökrangadó hétvégén az M4 Sporton!

Címkék:
Szombaton immáron az ötödik fordulót rendezik az OTP Bank Liga 2015/16-os szezonjában, az M4 Sporton a játéknap két legizgalmasabbnak ígérkező mérkőzését láthatják élőben, de felvételről az összes mérkőzés képernyőre kerül.

A bajnokság 7. és 11. helyezettjének mérkőzését talán furcsa rangadónak titulálni, ám a Diósgyőr - Debrecen találkozó valóban igazi vidéki derbinek számít: a két patinás klub komoly múlttal és remek szurkolótáborral büszkélkedhet, akik mindenhová elkísérik kedvenceiket, így lesz ez most szombaton is. A presztízsen kívül komoly téttel is bír a találkozó, hiszen minél előbb el kellene kezdenie a felzárkózást mind a DVTK-nak, mind a Lokinak, ráadásul a két vezetőedző lelkének is jót tenne egy győzelem. A miskolci és a debreceni szurkolók is elégedetlenek csapatuk teljesítményével, néhányan már most edzőcserét sürgetnek. Az előjelek alapján tehát egy pattanásig feszült derbire lehet számítani, amelyet kár lenne kihagyni: a mérkőzés kommentátora Knézy Jenő lesz.

Még ki sem fognak aludni a Diósgyőri Stadion lámpái, már útjára indul a labda a Groupama Arénában, ahol a Ferencváros - MTK örökrangadóra kerül sor. A két együttes 113 éve játszotta első mérkőzését, immáron a 207. bajnoki ütközetet rendezik. A zöld-fehérek remek formában vannak, hibátlan teljesítménnyel vezetik az OTP Bank Ligát, négy forduló után már négy ponttal vezetnek az ősi rivális Újpest előtt. Thomas Doll fiai a hazai pontvadászat legnagyobb esélyesei, eddigi játékukkal igazolták a szakértők várakozásait. Nem panaszkodhatnak a Hungária körút környékén sem, az MTK a tavalyi évhez hasonlóan stabil teljesítménnyel rukkol elő, az előző fordulóban a korábban már említett Diósgyőrt ütötték ki, öt góllal terhelve a miskolciak kapuját. A hétvége legnagyobb rangadójának kommentátora Hajdú B. István lesz.

Az M4 Sport nézői a többi mérkőzésről sem maradnak le: hétfőn a Videoton angyalföldi vendégjátékát, kedden a Haladás - Paks találkozót, szerdán az Újpest - Honvéd rangadót, csütörtökön a Békéscsaba felcsúti szereplését nézhetik vissza a közszolgálati sportcsatornán.