Skoff Elza
Skoff Elza

PETŐFI: Itt van az ősz, itt van újra

Dalszerzőkkel, megújuló tematikus műsorokkal és tehetségkutatóval erősít ősszel a Petőfi. A március 15-én indult közös építkezés és az aktív, fesztiválos nyár eredménye, hogy ősszel számos kedvelt műsorával már mindhárom felületén, a rádióban, tévében és online is egyszerre jelentkezik a közmédia könnyűzenei-popkulturális brandje.

A szokásosnál is sűrűbb nyarat tudhat maga mögött a Petőfi brand. A március 15-e óta a rádió mellett tévéműsorral és saját portállal jelentkező adó minden jelentősebb zenei fesztiválról tudósított az elmúlt hónapokban. A VOLT-os és EFOTT-os kitelepülések után a nyárzáró Strand Fesztiválon már önálló programhelyszínként is megjelent a Petőfi a többi közt Backstage beszélgetésekkel, Rooftop koncertekkel, a Cseh Tamás Programban támogatott előadókkal és a Dalszerzők az A38 Hajón sorozat házikoncertjeivel. A Petőfi LIVE felületén pedig a legtöbb fesztivál koncertkínálatát élő videostreamen is követhették az érdeklődők.

 

A Kiscsillagtól a Wellhellón át az Ivan and The Parazolig közel kéttucatnyi együttes mutatta be új dalát és klipjét a nyár folyamán a Petőfi felületein, a Minden napra egy koncert nyereményjátékban pedig több mint hetven kiváló koncertre nyerhettek jegyet a nézők és hallgatók. A Petőfi műsorvezetői indították a nyáron a Magyar Vöröskereszt Adj vért és add tovább véradó kampányát, és az elmúlt évek egyik legizgalmasabb zenei dokumentumfilmjéről, az Amy – Az Amy Winehouse-sztori részleteiről és kulisszatitkairól is a Petőfi felületein értesülhettek elsőként a nézők és a hallgatók.

 

Közben videó- és műsorformátum kísérletezésbe és aktív csapatépítésbe kezdett a Petőfi TV és a Petőfi LIVE, ráadásként egy dalszövegíró versenyt is meghirdetett teljes közönsége körében a Petőfi – a verseny eredményét éppen a napokban publikálja a Petőfi LIVE. Az így létrejövő „Képzelt Nagylemez” a Petőfi-stáb reményei szerint valósággá válhat: a Dalszerzők az A38 Hajón koncertsorozat előadóit kéri fel a szerkesztőség hallgatók dalszövegeinek megzenésítésére.

 

Az A38 Hajó kedvelt koncertsorozata 2015 őszétől önálló műsorként is megjelenik a Petőfi felületein: a hétfői koncertek felvételeit a jövőben közreadja a Petőfi Rádió és a Petőfi TV is. Szintén az A38 Hajó szervezi meg a Szerencsejáték Zrt. támogatásával a Talentométer tehetségkutató sorozatot – médiapartnerként ebből szintén önálló műsorsorozatot készít a Petőfi, de az október-december között megrendezendő zenei, koncertfotós és játékfejlesztői pályázat fontosabb fordulóit élőben is követheti majd a közönség a Petőfi LIVE-on.

 

A rádióban visszatérnek a kedvelt tematikus sorozatok, így Fluor Tomi hiphop-, Kardos-Horváth János gyerekeknek szóló világzenei-, Babiczky Tibor rock-, Wondawulf és Jumodaddy basszuszenei-, valamint Andro elektronikus tánczenei műsorai. Újra jelentkezik Milkovics Mátyás hangzáskultúra-sorozata, a Dr. ZeneHouse, és újabb koncertfelvételeket mutat be a rádió az Akusztik-sorozatból is. Megújul a népszerű Személyes Ügy sorozat, és újult erővel folytatja a munkát ősztől az Év férfi médiaszemélyiségének választott Buda Márton is a hallgatók kedvenc ébresztő műsorában, a Talpra Magyarban. A Petőfi TV a fent az említettek mellett filmklubbal, megújuló zenei műsorelemekkel, portrékkal, és ráadásként új műsorvezetőkkel erősít ősszel, de frissül a TV műsorának online megjelenése is.