Skoff Elza
Skoff Elza

Megújult a hirado.hu

Pauska Zsolt főszerkesztő beszél az MTVA hirado.hu felületének megújulásáról

hirado.hu átalakításának folyamata már korábban megfogalmazódott az MTVA menedzsmentjében, és természetesen én is, és kollégáim is örömmel vágtunk bele ebbe a projektbe. Nagy munka van mögöttünk, hiszen rengeteg részét vizsgáltuk meg a feladatnak, ma hajnalban pedig elindult a megújult hirado.hu.

A cél a Híradó, illetve a megújuló  M1 „brand” televíziós tartalmainak integrálása a new media szolgáltatásokba. Ezek alappillére a napi 120-150 ezer, havi 500-600 ezer egyedi látogatóval rendelkező, önálló online brandként, meghatározó portálként is funkcionáló hirado.hu. Az újonnan létrejött  hír- és közéleti műsorok, valamint elsősorban a 2015. március 15-től óránként jelentkező Híradó folyamatosan friss tartalmat tud biztosítani a hirado.hu számára, ezzel többszörösére növelve a videók eddigi arányát a szöveges tartalmak felől.

A leglátványosabb változás, amit láthatnak az olvasók, az a dizájnváltás. Új, a hazai piacon egyedülálló címlapstruktúra került kialakításra. A címlap szerkezete esemény- és hírfolyam függvényében szabadon alakítható, így a tartalmi hangsúlyokat az arculati elemekkel is tükrözni képes szerkezet jött létre. Újszerű megoldásként az M1 csatorna élő streamfolyama mindig nyomon követhető a hirado.hu nyitóoldaláról. Nem hanyagolunk el más tartalmakat sem, hiszen a hirado.hu a közéleti- és szórakoztató tartalmaink hírportálja is kíván lenni.

A tartalomszerkesztés szempontjából vizsgálva a megújulást elmondhatom, hogy több alrovattal, jobban elkülöníthető tartalmi egységekkel fog találkozni a felhasználó, illetve exkluzív írások is megjelennek majd. Ilyen például az induló napon olvasható nagyinterjú Áder János államfővel.