Skoff Elza
Skoff Elza

Magazinok a megújult Dunán. “Kult.hu”

A megújult Duna az M1-ről átkerült műsorok mellett rendszeresen jelentkező magazinokkal is bővült, ezeket mutatjuk be itt, kezdve a “kult.hu”-val.

Röviden úgy foglalhatnánk össze a műsort, hogy “a kult.hu művészeti magazin olyan kulturális jelenségeket mutat be, melyek mögött egy kiemelkedő, emblematikus személyiség áll.  Rajta keresztül kerülünk közel az adott témához, ügyhöz, intézményhez.”

Ha szeretnénk a témát kicsit jobban kibontani, akkor azt mondhatjuk, hogy a kult.hu szerkezeti felépítését illetően több lábon áll. Az alap indíttatás a vendég portréja, mely áll egy klasszikus beszélgetésből és az azt kiegészítő privát szituációs felvételekből. A másik szál a vendég által létrehozott, képviselt intézmény, jelenség történeti, ismeretterjesztő jellegű bemutatása narrációval, riporttal kísérve, archív anyagokkal, fotókkal alátámasztva. A harmadik irány pedig a vendég privát Múzsájának szubjektív, ugyanakkor ismeretterjesztő jellegű „portréja”, szerkesztői jegyzete. Itt arra vagyunk kíváncsiak, mi inspirálja a művész mögött az embert (vagy az emberben a művészt) éppen most, vagy kezdetektől fogva.

Ám ezer szónál is többet mond az alábbi videó, amelyet a Kultikon című műsorunkban láthattak március 13-án.

A "kult.hu" című műsor hivatalos weblapja a http://kultponthu.net címen érhető el.