Skoff Elza
Skoff Elza

M1 magazinok: Summa, Unió 28

A megújult M1 csatornán - a folyamatos hírszolgáltatás mellett - rendszeresen jelentkeznek magazinjaink, összesen 18 különböző témában, ezeket a műsorokat, és készítőiket szeretnénk rendszeresen bemutatni. Itt az első, a Summa és az Unió 28.

A Summa című műsor célja közérthetően bemutatni az aktuális, fontos hazai és nemzetközi gazdasági eseményeket, illetve gazdaságpolitikai döntéseket. A műsor küldetése, hogy segítsen megérteni a világgazdasági és a hazai döntések mozgatórugóit, felvázolja azok várható, a hétköznapokban jelentkező következményeit és inspiráló gondolatokat ébresszen a nézőben. A műsor azokhoz szól, akik érdeklődést mutatnak a hazai és nemzetközi gazdasági folyamatok iránt.

Unió 28:
Az Európai Unió magyar szemmel. Döntések, konfliktusok és határok. Műsorunk az Európai Unió aktuális kérdéseinek megy utána. Különböző nézőpontok és értelmezések, világos háttérmagyarázatok. Az Unio28-ból nemcsak megtudhatja, hanem meg is értheti, hogy mi miért történik a 28 tagállamban, természetesen magyar szemszögből.

Amit pedig a készítőkről illik tudni:
Mindkét magazint a Summa Produkció Kft. készíti, az irodát 2012. őszén hozta létre Halkó Gabriella és Blázy András. András 1982 óta dolgozik gyártási vonalon, Gabi 1990 óta gyártási és szerkesztési területen szerzett tapasztalatokat televíziós műsorokban, rádióban, nyomtatott sajtóban. A kétezres évek óta dolgoznak együtt, és 2008-tól készítenek műsort külső beszállítóként az MTV-nek (majd MTVA-nak).
A Summa Produkciós Kft.-t projektcégként hozták létre, amely 2013. novemberében kezdte el a Summa című heti televízió műsor gyártását. 2014. január óta ők készítik a Kossuth Rádióra a G7 című gazdasági magazint is, amely tavaly ősszel Rádiós Korrektúra első díjat nyert Információs Hírmagazin kategóriában.

Fontosnak tartják, hogy műsoraikba ne csak nagy televíziós gyakorlattal rendelkező kollégákat vonjanak be, de szakértőket is, akik a téma kiválasztásában, megközelítésében a műsorkészítők segítségére lehetnek. Ezt követték a Summa műsor gazdasági magazinná történő átalakításakor, és az Európai Unio döntéseinek hazánkra gyakorolt hatásairól szóló műsorok tervezésénél is.

A Summa sugárzási időpontjai az M1-en: kedden 9:10 és 9:45, valamint 17:10 és 17:30.
Az Unió 28 sugárzási időpontjai az M1-en: csütörtök 10:10, 10:45, 16:30 és 16:45 valamint péntek 13:10 és 13:45.