Skoff Elza
Skoff Elza

M1 magazinok: Itthon Vagy! és Kosár

A megújult M1 csatornán - a folyamatos hírszolgáltatás mellett - rendszeresen jelentkeznek magazinjaink, összesen 18 különböző témában, ezeket a műsorokat, és készítőiket szeretnénk rendszeresen bemutatni. Íme két újabb, az Itthon vagy!, és a Kosár.

ITTHON VAGY! - turisztika információs imázssorozat Magyarországról határon innen és túl. Sok olyan helyszínnel, ami az útikönyvekből sem  marad ki, de számos olyan információval, ami lehet, hogy igen. Mesélő városok, mesélő képek - helyenként onnan, ahol csak a madár jár.
A sorozat szerkezete, tematikája mint egy modern, informatív útikalauzé. Infografikák közbeiktatásával úgy mutatunk be helyeket, programokat, szabadidős aktivitásokat, hogy mindenki megtalálhassa a neki legmegfelelőbbet.


KOSÁR - fogyasztóvédelmi magazin sorozat arra vállalkozik, hogy irányt mutatva segítsen eligazodni a mindennapok fogyasztóit érintő  útvesztőkben. Szakértők bevonásával tanácsokat ad, bemutatja, hova forduljunk, mit tegyünk, és mit ne tegyünk, ha problémáink akadnak szolgáltatásokkal, termékekkel kapcsolatban. A nézők tanácsokat kapnak arra vonatkozóan, hogyan költsék el megfontoltan a pénzünket, hogyan válasszák ki a számukra optimális terméket. Milyen buktatókra figyeljenek és mit kell tenniük, ha becsapottnak érzik magukat. Bizonyos eseteket
követve megrajzoljuk, milyen utakon érdemes a jogokat érvényesíteni. Végeredményében egy hasznos „kézikönyvet” adunk a fogyasztók kezébe.


Amit pedig a készítőkről és a gyártóról illik tudni:


Megbízható, céltudatos, széles látókörű


Három lényeges tulajdonság, amely találóan jellemzi kreatív csapatunkat. A Lumiere márkanév évtizedes tapasztalattal rendelkező szakértő gárdát fog össze. Az alapítók - Csincsi Zoltán ügyvezető producer-operatőr és Kriskó László kreatív producer-rendező - mellett a Lumiere munkatársai a vizuális kommunikáció több színterén is bizonyítottak, filmes és televíziós műsorkészítésben sikereket elért, értéket teremtő alkotótársak. Fő tevékenységünk reklám-, image- és referenciafilmek, dramatizált kreatív dokumentumfilmek, ismeretterjesztő filmek, televíziós műsorok komplett gyártása a kreatív ötlettől a megvalósításig. Emellett arculattervezés, fotózás, díszlet-, fény- és látványtervezés - néhány azok közül a tevékenységek közül, amelyekben a Lumiere alapítói és partnerei kiváló minőségű munkával tanúsítják hozzáértésüket.
Kreatív szakembereink olyan produkciók létrehozásában vettek részt mint például a DVTK 100 Év, MTK 125 Év, Pepsi Sztárcsinálók, Megasztár, Nagy Duett, Zöld Tea, Havasi, Játékkészítő, Sztárok a fejükre estek, P+ TV, Stahl TV, Kiválasztott, L'art pour l'art műsorok, Szabadság tér ’89, Frei Dosszié, Sárvár imázsfilm, Dél-Dunántúl imázsfilm


Alkotói díjaink, elismeréseink:
Aranyszem-díj, Epica, AD Age, Effie, Tolerancia, Zöld Toll díj, Berlin Das Goldene Stadtor, Brasil Tourfilm festival, Veliki Novgorod Kitovras Health and Ecotourism

Az Itthon vagy! sugárzási időpontjai az M1-en: pénteken 9:10 és 9:45, 17:10, valamint vasárnap 14:10 és 14:45.
A Kosár sugárzási időpontjai az M1-en: csütörtökön 9:10, 9:45, 17:10 és 17:30 valamint péntek 15:10 és 15:45.