Skoff Elza
Skoff Elza

Közszolgálat, közérdeklődés

Néznek minket, hallgatnak ránk, olvasnak rólunk. Írnak nekünk, kérdeznek minket, észrevételeznek. Ez jó dolog. Érezni a törődést. Persze, nem rózsaszín a világ, de ugyan kinek az manapság?

A közmédia műhelyeiben elhivatott, munkájukra büszke, és magukkal szemben igényes kollégák dolgoznak, akik mostanság nem győznek kérdésekre válaszolni, mert sok a történés a házunk táján. Bátran állíthatjuk, hogy a tehetségkutatók világában (bár nem ezzel a céllal, de) sikerült olyat összehozni, amire mindenki büszke: a Virtuózok. A dicséret persze elsősorban a versenyzőké, de a tévé is megtette a magáét: szép képi, HD megvalósítás, minőségi hang, értékes műsorsáv.

Két fiatal, akik közül az egyik siket, olykor egészen különleges képi megvalósítások közepette járják be szűkebb és tágabb hazánkat. Ez az Ég, Föld, Férfi, Nő, amely szintén értéket közvetít. A nézők kedvence a Munkaügyek, és a Fapad is - lassan, de biztosan - halad előre, és akkor még nem is említettük az A Dal című produkciónkat, amely évek óta szinte szó szerint összehozza azokat, akiknek nem mindegy, hogy Magyarországot ki képviseli az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Nyilván annak mindig van hírértéke, hogy ki érkezik hozzánk, vagy ki távozik tőlünk, ez természetes ebben a szakmában. Ha ehhez hozzávesszük, hogy milyen erős a kereskedelmi tévék jelenléte, még hangsúlyosabbá válik mindez. Igenis létezik, hogy valaki a kereskedelimből jön a közszolgálatiba, ez nem Ördögtől való! De faggatnak-vegzálnak minket újságírók, észrevételeznek olyan nézők-hallgatók, akik nem egyszerűen “léteznek” a készülék másik oldalán, hanem véleményük is van. És ez így van rendjén még akkor is, ha kritikával illetnek.

Jól látható, hogy mindenki teszi a dolgát, hogy van élet, mozgás, zsongás a közszolgálat körül.

Akkor lenne baj, ha az érdektelenség csendjébe süllyednénk.