Skoff Elza
Skoff Elza

Amit érdemes tudni…

Meglepő vagy sem, de tény, hogy sokan nem ismerik azt, hogy hány a közmédiához tartozó csatorna létezik. Abban viszonylagos egyetértés van, hogy az M1 és a Kossuth Rádió közszolgálati csatornák, de ha azt kérdezzük, hogy vajon meg tudnak-e nevezni más csatornákat is, melyek a közmédiához tartoznak, ez már gondot jelentet a megkérdezetteknek.


A közmédiához 5 televíziós csatorna tartozik. Ezek az M1, M2, M3, Duna Tv, Duna World. Az 5 televíziós csatorna mellett a közmédiának van még 5 rádiós csatornája is. Ezek a Kossuth Rádió, a Petőfi Rádió, a Bartók Rádió, Dankó Rádió és a leginkább tengeren túli hallgatóknak szóló, Duna World Rádió. Tematikájukban ezek a csatornák eltérőek.


Míg a Bartók Rádió a komolyzenét kedvelőket szolgálja ki, addig a Petőfi Rádió a fiatalabb generációnak szól, a könnyű zenei palettájával. Amíg az M2 televíziós csatorna a mesék világát hozza el és kifejezetten a gyermekekre koncentrál, addig az M1, szélesebb korcsoportot kíván tájékoztatni és szórakoztatni. A jövő évben a kínálat bővülni fog, hiszen elindul az M4 sport csatorna és a Petőfi Tv is. Figyelem! Ezek is közszolgálati csatornák lesznek!

Az M1, M2, Duna TV, Duna World csatornákon, a szórakoztató és tájékoztató műsorok sorában megjelennek a magyar filmek is. A közmédia elkötelezett abban, hogy minél több magyar alkotás jelenjen meg a képernyőkön. Átléptük az év 320. napját és eddig majdnem 250 magyar filmet tűzött adásra a közmédia. Csak a 35. héten több mint 20 magyar alkotás volt látható a közszolgálati televíziós adókon. Olyan alkotások ezek, amelyek már bizonyították értékállóságukat, hiszen időről időre leültetik a nézőket a készülékek elé.