Skoff Elza
Skoff Elza

Jónak lenni jó

Címkék:
Úgy tűnhet, nem túl kreatív dolog egy az egyben azt a címet adni egy bejegyzésnek, amiről írni akar az ember. Itt viszont a helyzet az, hogy ez olyannyira beszédes, olyannyira érzékletes, hogy teljesen felesleges hosszan tűnődni egyéb lehetőségeken.

Talán mostanság a közbeszéd része, hogy nem törődünk egymással, nem figyelünk egymásra, simán elmegyünk egymás mellett. Hogy nincs empátia, együttérzés, hogy nincs semmi pozitív.

Szerencsére tegnap is kiderült, hogy ez egyáltalán nem igaz. Összegyűlt 167 millió forint. Mit összegyűlt? Összegyűjtöttük! 167 millió forint a nélkülözők és bajbajutottak, a rászorulók számára. Ez az óriási mértékű segítségnyújtás pedig minden adakozó érdeme. Ennek részeként ne feledkezzünk meg azokról a művészekről és sportolókról sem, akik olyan tárgyakat ajánlottak fel, melyeknek megvásárlásával az adományozni kívánó emberek segíteni tudtak a rászorulókon.


 

A jó időzítés persze fontos. Így, karácsony előtt még érzékenyebbé válunk, ha mások nehéz sorsát látjuk. Legyünk ilyenek mindig, ne rejtsük el a jó szándékot, hiszen az mindenkiben benne van.

Annyi bizonyos: a több mint 167 millió forintot felajánló adakozók már érezhetik, hogy mennyire igaz: jónak lenni jó.