Skoff Elza
Skoff Elza

Jó zenészek, jó emberek

Címkék:
A jó barátok a bajban mutatkoznak meg, ezt eddig is tudhattuk, ám tegnap kiderült, hogy ez a jó zenésztársakra is igaz. A nemrég átadott Tüskecsarnokban a Virtuózok néhány tehetsége, valamint a Szűts Apor által vezetett ApOrchestra adott jótékonysági nagykoncertet, hogy így segítsenek Kormányos Vanesszának.

A 12 éves Vanessza szintén a Virtuózokból lehet mindenki számára ismerős: a lány úgy bűvölte el hegedűtudásával a közvéleményt, hogy közben tudvalevő volt, gyógyíthatatlan betegségben szenved.  A zsűri akkor rendkívül nehéz, de bölcs döntést hozott: Vanesszát nem juttatták tovább, hiszen egészségügyi szempontból is megterhelő lett volna számára a verseny, azonban a kezét nem engedték el. Nem olcsó marketing trükk áldozata lett, hanem valódi és nagyon komoly segítséget kap a mai napig, aminek a tegnap este volt az egyik nagy bizonyítéka.


 

Azért is különösen nemes cselekedet Szűcs Aportól és a többi Virtuóztól a jótékonysági koncert keresztülvitele, mivel Vanessza versenyzőként indult a komolyzenei tehetségkutatóban, tehát értelemszerűen riválisa volt egykoron a ma érte zenélőknek. Ám ez a verseny abban is különbözött a többitől, hogy itt valódi barátságok születtek a színfalak mögött, amelynek köszönhetően komoly áldozatokat hoztak és hoznak egymásért a mai napig. Megérdemlik, hogy név szerint említsük meg a tegnap színpadra lépett Virtuózokat: Tóth Bettina, Kiss Zoltán, Kéringer Dávid, Csabay Zsuzsa, Magyar Valentin, Puporka Jenő, Sándor Zoltán, Rigó Roland, Borka Ráhel, Várady Gyula és természetesen Kormányos Vanessza. 

Az év utolsó napján a szilveszteri bulik és a barátok helyett ők a jótékonykodást és a segítségnyújtást választották. Természetesen velük együtt azoknak is jár a kalapemelés, akik jelenlétükkel támogatták a nemes kezdeményezést, és akiknek köszönhetően Vanessza felbecsülhetetlen segítséget kapott. A koncert teljes bevételét ő és a családja kapta meg, ezzel a legszebb szilveszteri ajándékot szerezve Nekik.