Skoff Elza
Skoff Elza

House Of Cards - új sorozat a Dunán!

Immár évek óta tart az amerikai tévésorozatok új hulláma, melyben az izgalmas történetvezetés és a műfaji sokszínűség mellett gyakori, hogy egy-egy kifejezetten negatív főszereplő sorsát követhetjük nyomon. Nézőink hamarosan napjaink egyik legfelkapottabb többszörös Emmy és Golden Globe-díjas sorozatát, a Kártyavárt láthatják a Duna televízió képernyőjén.

Frank Underwood szép karriert befutó politikus, aki épp a külügyminiszteri kinevezését várja a frissen megválasztásra kerülő új elnöktől, aki azonban az ígéretét megváltoztatva mégis valaki mást szán a posztra. Frank válaszul bosszút tervez, és sem ő sem a felesége nem válogat az eszközökben, kíméletlenül elbánnak mindenkivel, aki az útjukat állja. Mindebben szerephez jut még Zoe Barnes, a Washington Herald fiatal újságírója is, aki szintén karrierje egyik fordulópontját látja Frankben. Innentől pedig nincs megállás a politika mocskos dzsungelében, ahonnan az út morálisan lefelé, a ranglétrán viszont felfelé vezet.

A rideg és izgalmas fordulatokkal teli politikai drámának főszerepét Kevin Spacey játssza, akinek önreflektív kiszólásaitól a hideg fog futkosni a hátunkon. Az ambiciózus feleséget Robin Wright, a fiatal riportert pedig Kate Mara alakítja. Az epizódok rendezői között olyan nagy neveket találunk, mint David Fincher, Joel Schumacher, Agnieszka Holland és még Jodie Foster is készített egy részt.