Skoff Elza
Skoff Elza

Ez volna a nép szava?

Olyan dologgal találkozhattunk ma, ami már nem először fordult elő. Ugyanis a Népszava mai print és online felületén megint olyat írtak, ami egyszerűen nem igaz.

Arról készült cikk ugyanis, hogy az MTVA Sajtóosztálya nem válaszolt.

No persze annyi bökkenő van a történetben, hogy a szóban forgó tapasztalt újságíró kolléga, aki rendszeresen fordul különböző kérdéseivel a sajtósokhoz a sajtoiroda@mtva.hu-n, most valamiért egy másik címen érdeklődött az éppen általa aktuálisnak gondolt témával kapcsolatosan.

Az Népszava újságírója olyan címre küldte kérdéseit – az előző évek gyakorlatától eltérő módon -, amely nem létezik. A sajto@mtva.hu cím ugyanis nem létezik, így az oda küldött leveleknek pontosan az a sorsuk, mintha az érdeklődő a randomemailcim@mtva.hu-ra írna bármilyen témában.

Persze előfordul az, hogy az ember kicsit nem figyel oda, és valamit elbénázik, de egy ilyen rutinos újságíró esetében ez azért mégiscsak gyanakvásra ad okot. Abból pedig cikket írni, hogy szándékosan rossz címre küldjük a kérdést, a címzettet pedig bemártani, hogy az nem válaszol… nem biztos, hogy valóban ez a nép szava.