Skoff Elza
Skoff Elza

(Család) barát(i) számok

Rohanunk és fogyasztunk. Termékeket, híreket és műsorokat. Olykor azonban érdemes megállni, és - talán kicsit - meglepődni is: vannak olyan műsorok is, melyek kiállják az idők (és a média fogyasztók, vagyis a nézők) próbáját.

Az okokat boncolgathatnánk, biztosan mindenkinek megvan a sajátja, de a tény ettől tény marad: a Család barát című műsorunk 2016. február 4-én lett 8 éves! Bennünk nézőkben ez nem tudatosul, akkor szoktunk meglepődni az idő múlásán, amikor meghallunk egy ilyen számot. “Hogy rohan az idő!”

A közmédia - szó szerint is -  család barát műsora túl azon, hogy “köszöni, jól van, és jobban virul, mint valaha”, más, érdekes számokkal is büszkélkedhet: az elmúlt nyolc évben több, mint 15 ezer (!) vendég fordult meg a stúdióban tizenegy különböző műsorvezető vendégeként. Hogy kik jöttek el? 1235 orvos, 625 pszichológus, rengeteg híresség, Kossuth-díjas művészek, százötvenegyen!

A maival együtt 1959 adást sugároztunk család barát stúdiónkból (a képen), ami 174 ezer műsorperc, vagyis nagyjából 2900 órányi törődés, ismeretterjesztés és beszélgetés. A Család barát az elmúlt nyolc évben hat különböző díjat kapott, Facebook közössége pedig 51 ezerre főre rúg.

Boldog Szülinapot, “csalibari’! - ahogy mi hívjuk itt, házon belül...

(MTI / Fotó: Bruzák Noémi)