Skoff Elza
Skoff Elza

„Óriási kihívás és megtiszteltetés a sportcsatorna elindítása” - Vobeczky Zoltán

Május óta Vobeczky Zoltán vezeti az MTVA Sportfőszerkesztőségét. A sportújságíró végigjárta a ranglétrát, szerkesztő-riporterből lett a közmédia sportcsapatának első embere. Az ő vezetésével indulhat el nyáron az M4 sportcsatorna: többek között erről a kihívásról kérdeztük az új főszerkesztőt.

 

2010 óta dolgozol a közmédiában, eddig milyen feladatokat láttál el?

Alaposan végigjártam a ranglétrát, hiszen szerkesztő-riporterként kezdtem még a Schulek Csaba által vezetett főszerkesztőségnél. Szépen elkezdtem felfelé lépkedni a lépcsőn, egyre komolyabb feladatokat bíztak rám. Igazából az áttörés a Riskó Géza által adott feladatoknál történt meg, ott már leginkább szerkesztőként számítottak a munkámra, ekkor már nagy nemzetközi feladatokat is kaptam. A Vodafone Belvárosi Nagydíjat mindenképp külön kiemelném, hiszen ez egy nagyon nagy volumenű esemény volt, megkockáztatom, hogy a közmédia utóbbi 15-20 évének egyik legjelentősebb közvetítését láthatták a nézők. Ezt a projektet én fogtam össze, ami olyan jól sikerült, hogy ezt követően kerültem a Forma-1-es szerkesztői csapatba Szujó Zoltán mellé.

 

Pont Szujó Zoltán utóda lettél a sportfőszerkesztőség élén, mennyire szeretnéd folytatni az ő megkezdett munkáját?

Teljesen egyértelmű, hogy ez a szándékom, ezt már az elején is megfogalmaztam. Zoli tartalmi és szakmai munkája mindenképpen elvitathatatlan és követendő példa. Szerintem ez a szerkesztőség már a helyes úton van, nekem leginkább arra kell figyelnem, hogy a nyáron induló M4 sportcsatorna indulása zökkenőmentes legyen.

 

Három hete vagy az MTVA Sportfőszerkesztőségének vezetője, hogyan telt eddig ez az időszak?

A legfontosabb és legnehezebb feladatom az volt, hogy gondosan átgondoljam az előttem álló feladatokat. Elkezdtem tervezni, hogy az elkövetkező időszakban milyen menetrend szerint kell haladnom ahhoz, hogy az általam kitűzött terveket meg tudjuk valósítani. Ez volt a legnehezebb időszak, hiszen magammal is kellett harcolnom, hogy logikusan tudjak gondolkodni. Az alvás nyilván a háttérbe szorul mostanában, reggel nyolctól gyakran este tízig itt vagyok az irodámban, de ezzel nincsen semmi gond. E nélkül ez most nem menne, amikor elvállaltam a munkát, akkor is tisztában voltam már ezzel. Az elmúlt húsz évben nagyon kevés olyan pillanat volt az életemben, amikor a munkámra valóban munkaként tekintettem, hiszen amióta az eszemet tudom a sport az életem. Hálás lehetek, hogy azt csinálhatom, amit a legjobban szeretek.

 

Hogy áll a sportcsatorna előkészítése?

Az idő rövidsége miatt ez egy olyan küldetés, amelyben az embernek folyton azon jár az agya, hogy mit és hogyan kellene csinálni. Nagyon fontos hangsúlyoznom, hogy mindenki rengeteget dolgozik, az adott területek vezetőitől minden segítséget megkapok ahhoz, hogy teljesítsük a feladatot. Megfelelő helyen van a csatorna előkészítése, persze szeretném, ha még ennél is jobban állnánk. Bátran kimerem jelenteni, hogy ezzel a csapattal megvalósítható ez a terv. Egy olyan intézményben kell beindítanunk egy teljesen új dolgot, amelynek eddig még nem volt sportcsatornája, ez egy óriási kihívás és megtiszteltetés. Akkor lesz jó ez a sportcsatorna, ha a mi elképzeléseink találkoznak a nézők vágyaival, mindent ennek rendelünk most alá.

 

Kialakult már az a csapat, amely az M4 csatorna stábját alkotja majd?

Fejben mindenképpen összeállt, egy-két döntést kell már csak pontosítanunk és akkor minden területnél elmondhatjuk, hogy megvagyunk.

 

Címkék: