Skoff Elza
Skoff Elza

A közmédia A Hely című műsorával és Apagyi Zsolt közreműködésével rászorulókon segített

Három cserépkályha került rászorulókhoz, az érintetteket A Hely című műsor kapcsolta össze Apagyi Zsolt kályhacsempe gyárossal

A Hely című szórakoztató-ismeretterjesztő riportműsor hétköznaponként 11:07-től hallható a Kossuth Rádióban.

Ez az a műsor, amelyben korábban Apagyi Zsolt kályhacsempe készítő mestert mutattuk be, és aki megkérte A Hely szerkesztőségét, hogy segítsenek 3 meleget árasztó műalkotást eljuttatni rászorulóknak. A műalkotás kifejezés nem véletlen, hiszen Apagyi Zsolt szervezésében rendszeresen rendeznek versenyt kályhásmestereknek, ahol a legfőbb funkció mellett – miszerint meleget biztosítson – valóságos ékszerek készülnek el, és amely pályamunkákat később rászorultaknak adományoz.

A tavasszal azzal hívta fel Kiss Rita szerkesztőnket, hogy 3 cserépkályha sorsáról döntsön A Hely. A szerkesztőség munkatársainak segítségét nem véletlenül kérte a szakember, hiszen tudja, hogy a műsor az 1500. adáson is túl jár, ez a 2-3 részes sorozatokat figyelembe véve mintegy 600 helyszínt és több mint 7000 beszélgetőtársat jelent a legváltozatosabb témákban. A műsor készítése során a kollégák bejárják az egész országot, sokat tapasztalnak és emiatt tudják, hogy hol van szükség segítségre.

 

Olyan bizalom ez A Hely című műsor felé és munkatársai iránt, amelyért érdemes dolgozni. Így kerültek Apagyi Zsolt már-már műalkotásnak számító kályhái a bajai Cédrus Református Egyesített Szociális Intézmény hajléktalanjaihoz, a toldi Igazgyöngy Alapítvány tanodájába és a nyírteleki Kedvesház Alapítvány egyik pártfogolt családjához. Hiszen minden ember melegségre vágyik. Büszkék vagyunk rá, hogy a műsorunk hitelességében bízó, az azt szerető emberek odafigyelése igazi melegségben, téli fűtésben tárgyiasult.”