Skoff Elza
Skoff Elza

Légiparádé a Dunán és a folyón is!

Hat év után ismét Budapesten versenyeznek a világ legjobb műrepülő pilótái, azaz újra Red Bull Air Race futamot rendeznek a Duna fölött!

Várhatóan óriási tömeg zsúfolódik a budai és a pesti rakpartokra, hogy megcsodálják a félelmetes repüléseket, de azoknak sincs okuk aggódniuk, akik nem tudnak a helyszínen ámulni: a Duna Televízió élőben közvetíti a szombati időmérőt és a vasárnapi versenyt is.

A versenyzők számára is rendkívül speciális helyszínnek számít Budapest, az egyik legnehezebb pálya a világon, éppen ezért sokak számára az egyik legkedvesebb is. A nyolc állomásból álló szezon lassan már a feléhez érkezik, ezért a bajnoki cím szempontjából is komoly téttel bír a hétvégi esemény. Besenyei Péternek köszönhetően továbbra is van magyar versenyzője az extrém viadalnak, aki ráadásul vadonatúj géppel tiszteli meg a magyar közönséget.

A hagyományokhoz híven egész napos programokkal várják az érdeklődőket a helyszínen, míg a televíziós közvetítés szombaton 15.50-kor kezdődik. Vasárnap a futam szintén a nemzeti főadón lesz látható, 16.15-től. A két kommentátor Szujó Zoltán és Zelenyánszky Balázs lesznek.