Skoff Elza
Skoff Elza

Hajrá, magyarok!

Újra futballázban ég Magyarország! Vasárnap este rendkívül fontos mérkőzést játszik a magyar labdarúgó-válogatott a Groupama Arénában, az ellenfél a görög nemzeti együttes lesz. A találkozóra minden jegy elkelt rövid időn belül, de a Duna TV-nek köszönhetően senki nem marad le az ütközetről.

Merthogy valóban ütközet lesz ez a javából: a magyar nemzeti tizenegy a harmadik helyről várhatja a vasárnap estét, a görögök viszont hatalmas meglepetésre a csoport sereghajtói eddig, mindösszesen egy pontot gyűjtöttek eddig. Nem véletlen, hogy az olasz Claudio Ranieri helyett immáron az uruguayi Sergio Makarian dirigálja a helléneket, akik ha most vasárnap is vereséget szenvednek, minden bizonnyal elbúcsúzhatnak álmaiktól.

A magyar válogatott Dárdai Pál vezetésével már hétfő óta készül a megmérettetésre, így bőven van idő elemezni a görögök játékát. Egy esetleges magyar győzelem hatalmas lépést jelenthetne az EB-álmok felé, de akár egy döntetlennel is elégedettek lehetnénk.  A mieink közül kidőlt Lovrencsics, Guzmics és Korcsmár is, de a vendégeknél is foghatják fejüket: a gólgyáros Mitroglou, valamint a megbízható balhátvéd Holebas is a maródiak listájára került.

A fogadóirodák is hihetetlenül szoros mérkőzésre számítanak, talán a hazai pálya előnye miatt fizetnének valamivel kevesebbet a magyar győzelemért. A Ferencváros stadionja valóban aduász lehet a számunkra, a különleges akusztikájú aréna közönsége a 12. játékost jelentheti a magyar csapat számára.

A csoportunkból a magyarok mérkőzésével azonos időpontban kezdődik a Románia – Feröer-szigetek, valamint az Észak-Írország – Finnország találkozó is. Habár a feröeriek az egész selejtezősorozat legnagyobb meglepetéseként győzni tudtak Athénban, minden bizonnyal Bukarestben már nem sikerül csodát tenniük, a finnek észak-írországi mérkőzésére viszont még tippelni is szinte lehetetlen lenne.

De szerencsére nem is kell, hiszen a legfontosabb, hogy a magyar válogatott vasárnap este mindent megtegyen azért, hogy győztesen hagyja el a pályát. Görögország ellen.  A közszolgálati csatorna már 20.20-tól a találkozóval foglalkozik, a kezdőrúgás 20.45-kor lesz.