Skoff Elza
Skoff Elza

Új évad – új elismerés

A Család-barát munkatársai a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Sajtónagykövete Nívódíját veszik át ma a Parlamentben

A Család-barátosokat már negyedszer ismerik el különböző díjakkal. Ez most egy olyan pályázat volt, amely nem kifejezetten a szakmához kötődött, így talán még nagyobb elismerés jár érte.

Az idén már nyolcéves Család-barát magazin lett a 66 díjazott közül az egyik, mely elismerést a Magyar Termék Nagydíj Pályázat eseményeihez, szereplőihez kötődő riportok szerepeltetéséért kapta a magazin.

A korábbi díjakat tekintve 2011-ben a Család-barát Médiáért-Díjat vehették át, 2014-ben a Magyar Református Szeretetszolgálat Kiemelt Támogatójának díját, szintén 2014-ben pedig a Fogyasztóvédelemért szakmai díjat kapták meg.

A műsor főszerkesztőjét, Gáspár Monikát is megkerestük, meséljen kicsit a magazin kezdeteiről, múltjáról és a frissen kapott díjról.

Szerencsére nagyon hamar kiderült, hogy igazán nagy igény van a műsorra, rengeteg nézői levelet is kaptunk. Az eredeti cél az volt, hogy egy csajos műsort csináljunk, de szerencsére két pasas is mellénk állt a cégnél, hogy mindezt el tudjuk indítani.

A kezdeti huszonöt percről is kiderült, hogy nagyon kevés, így a következő évadban már ötvenkét percre tudtuk bővíteni a műsoridőt. Ennek köszönhetően több és átfogóbb témával is tudtunk készülni.

 

 

Az ötlet eredetileg Károlyi Gabriellától származott, aki akkor bemondóként dolgozott. Volt egy ehhez hasonló műsor korábban már, de az sajnos megszűnt. A bemondólányok úgy érezték, újra kellene indítani valami hasonlót, amire szerencsére a főnökeink is rámondták az áment. Persze nem csak műsorvezető, hanem szerkesztő is kell egy ilyen műsorhoz, én így kerültem a képbe.

Folyamatosan készülünk újdonságokkal, idén tizenkét új rovattal jelentkezünk, úgy, hogy közben igyekszünk nullától kilencvenkilenc éves korig mindenkinek az igényeit kielégíteni.

Ami talán érdekesség lehet a magazin változásának szempontjából, hogy az első időkben mi ezt alapvetően szórakoztató műsornak szántuk, azonban egyre inkább vált egyfajta segítségnyújtó adássá. Gyakran mutatunk be hétköznapi hősöket, olyanokat, akik mások számára példaképek lehetnek, vagy akár ismert embereket, akik segíthetnek másokon.

 

 

A jelenlegi díj is igazán nagy megtiszteltetés számunkra, reméljük, nem az utolsó!