m4sport” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 11

Forma 1-es világsztár az M4 Sport stúdiójában

2015. július 22.

Hétvégén rendezik meg a 30. Magyar Nagydíjat a mogyoródi Hungaroringen. A múlt szombaton rajtoló M4 Sport is gőzerővel készül a nagy eseményre, csütörtök este egy igazi világsztár lesz stúdiónk vendége. Hogy ki az, Szujó Zoltán árulja el az alábbi videóban.

Teljes cikk

Tizenegy nap a sport körül!

2015. július 29.

Tizenegy nap alatt valósággal berobbant az M4 Sport a magyar sportkedvelők világába: a közszolgálati média sportcsatornájának nézettsége még a legoptimistább várakozásokat is bőven felülmúlta. A gazdag kínálatnak és hosszú műsoridőnek köszönhetően remélhetőleg mindenki megtalálja a számára kedves műsort.

Az említett rövid időszak alatt is számtalan országból láthattak a tévénézők élő közvetítéseket, Wales, Oroszország, Bosznia-Hercegovina, Szlovákia és még sorolhatnánk, nem beszélve a hazai sportesemények tömkelegéről. A korán ébredők is bátran választhatják az M4 Sportot, hiszen volt, hogy már reggel 7 órakor élő közvetítéssel jelentkezett a sportcsatorna, de az álmatlansággal küszködőkre is gondolnak a szerkesztők, gyakran az éjszakába nyúló adások jelentik az igazi kikapcsolódást.

Aligha lehetne egyhangúsággal vádolni Magyarország legújabb sportcsatornáját: közel két hét alatt majdnem 20 sportág került már képernyőre, többek között olyan ínyencségek, mint a strandlabdarúgás vagy a strandröplabda. Nem csak a forró homok, hanem a salak, a víz, a fű és a sportcsarnokok egyedi világa is bemutatkozott már az M4 Sporton.

A csatorna szerkesztőinek eltökélt célja, hogy a nézők ne csak lássák, értsék is az eseményeket, ehhez pedig olyan emberekre van szükség, akik elmagyarázzák nekünk a történteket. Több mint ötven szakértő szólalt már meg a közvetítéseink és a magazinműsorok során, többségük igazi legendának számít a sportágában.

Az elkövetkező időszakban sem fognak unatkozni azok, akik az M4 Sportot választják: a kazanyi vizes világbajnokságon remélhetőleg számtalan magyar éremnek örülhetünk majd. Szorítsunk együtt honfitársainknak!

 

Teljes cikk

Indul az M4, megújult a telesport.hu

2015. július 16.

A május végén megújított hirado.hu és a szombaton induló M4 Sport csatorna arculati elemit ötvözi a közmédia új telesport.hu lapja. Az M4 sportcsatorna indulásával összehangoltan a telesport.hu is új arculatot kapott, illetve felfrissíti tartalmi kínálatát.

Az új külső ötvözi a május végén megújított hirado.hu megjelenését, valamint az új M4 sportcsatorna arculati elemeit. Legfontosabb volt a mobilra optimalizálás, így a lehető legkülönfélébb képernyőfelbontások mellett is ugyanazt a felhasználói élményt kínálja a megújult telesport.hu

Az arculatnál is fontosabb a felfrissített tartalmi kínálat. A 16 kiemelt sportág hírei mellett a látványsportok kapnak fontos szerepet. A közmédia sportközvetítései a telesport.hu-n, illetve a mediaklikk.hu-n keresztül is követhetőek, így többek között a magyar labdarúgócsapatok hazai- és nemzetközi találkozói, valamint a Forma-1 nagydíjai.

A kazanyi vizes világbajnokságról külön aloldalon számol majd be a telesport.hu. Ősztől pedig indul az önálló Bajnokok Ligája aloldal. A legjelentősebb labdarúgó kupasorozat minden, a közmédián képernyőre kerülő mérkőzése a telesport.hu-ról és a mediaklikk.hu-ról is követhető lesz. Emellett exkluzív hírekkel, statisztikai rendszerrel, összefoglalókkal is találkozhatnak majd a telesport.hu felhasználói.

A magyar közmédia online felületeit június hónapban 723 ezer valós felhasználó kereste fel, ezen belül a telesport.hu-ra 156 ezren kattintottak a DKT-OLA adatai szerint. A magyar közmédia portfoliója ezzel továbbra is piacvezető az audiovizuális médiaszolgáltatók online portfoliói között.

Teljes cikk

Hajdú B. István az M4-en!

2015. június 11.

Hajdú B. István a nyáron induló M4 sportcsatornához igazol! A népszerű kommentátor többek között a Bajnokok Ligája mérkőzéseket fogja közvetíteni a nézők nagy örömére.

Teljes cikk


Vidéki derbi és örökrangadó hétvégén az M4 Sporton!

2015. augusztus 14.

Szombaton immáron az ötödik fordulót rendezik az OTP Bank Liga 2015/16-os szezonjában, az M4 Sporton a játéknap két legizgalmasabbnak ígérkező mérkőzését láthatják élőben, de felvételről az összes mérkőzés képernyőre kerül.

A bajnokság 7. és 11. helyezettjének mérkőzését talán furcsa rangadónak titulálni, ám a Diósgyőr - Debrecen találkozó valóban igazi vidéki derbinek számít: a két patinás klub komoly múlttal és remek szurkolótáborral büszkélkedhet, akik mindenhová elkísérik kedvenceiket, így lesz ez most szombaton is. A presztízsen kívül komoly téttel is bír a találkozó, hiszen minél előbb el kellene kezdenie a felzárkózást mind a DVTK-nak, mind a Lokinak, ráadásul a két vezetőedző lelkének is jót tenne egy győzelem. A miskolci és a debreceni szurkolók is elégedetlenek csapatuk teljesítményével, néhányan már most edzőcserét sürgetnek. Az előjelek alapján tehát egy pattanásig feszült derbire lehet számítani, amelyet kár lenne kihagyni: a mérkőzés kommentátora Knézy Jenő lesz.

Még ki sem fognak aludni a Diósgyőri Stadion lámpái, már útjára indul a labda a Groupama Arénában, ahol a Ferencváros - MTK örökrangadóra kerül sor. A két együttes 113 éve játszotta első mérkőzését, immáron a 207. bajnoki ütközetet rendezik. A zöld-fehérek remek formában vannak, hibátlan teljesítménnyel vezetik az OTP Bank Ligát, négy forduló után már négy ponttal vezetnek az ősi rivális Újpest előtt. Thomas Doll fiai a hazai pontvadászat legnagyobb esélyesei, eddigi játékukkal igazolták a szakértők várakozásait. Nem panaszkodhatnak a Hungária körút környékén sem, az MTK a tavalyi évhez hasonlóan stabil teljesítménnyel rukkol elő, az előző fordulóban a korábban már említett Diósgyőrt ütötték ki, öt góllal terhelve a miskolciak kapuját. A hétvége legnagyobb rangadójának kommentátora Hajdú B. István lesz.

Az M4 Sport nézői a többi mérkőzésről sem maradnak le: hétfőn a Videoton angyalföldi vendégjátékát, kedden a Haladás - Paks találkozót, szerdán az Újpest - Honvéd rangadót, csütörtökön a Békéscsaba felcsúti szereplését nézhetik vissza a közszolgálati sportcsatornán.

 

Teljes cikk

A (sport) közvetítési jogokról

2015. augusztus 18.

Elindult az M4 Sport, azóta sok levelet kaptunk elsősorban a határon túliaktól, akik azt nehezményezték, hogy nem tudták nézni a Forma 1-es közvetítést, és hogy mi lesz a szeptemberi magyar-román összecsapás közvetítésével.

Mivel az M4 Sport-on folyamatosan rengeteg hasonló, nemzetközi esemény lesz a jövőben is, és sajnos elég valószínű, hogy nem minden lesz látható az ország határain kívül, ejtsünk néhány szót a közvetítési jogokról, mert a Kedves Néző megérdemli, hogy tisztán lásson.

Kezdjük azzal, hogy az adott sportág (akár foci, akár Forma 1) két dolgot tart szem előtt, amikor az eseményeit szervezi/tervezi: azt szeretné, ha minél többen látnák, vagyis a publicitás a lehető legnagyobb legyen, illetve az sem utolsó szempont, ha mindebből a lehető legtöbb bevétel származik. A kialakult gyakorlat szerint az egyes jogtulajdonosok - tehát nem az MTVA, hanem az adott sportág szakmai szervezetei - úgy tudják megoldani a bevétel, és a “minél többen lássák” elv egyszerre történő megvalósítását, hogy a jogokat országonként érvényesítik. (Van pár kivétel, ilyen Németország is, ahol nagyon sok egyedi műholdvevős néző van kábeles pedig alig, ezért a németek - akik sokkal jobban is állnak anyagilag - általában európai jogokat vásárolnak, mert ez nekik még mindig olcsóbb, mint több millió műholdvevősnek egyenként kártyát küldeni a dekódoláshoz.)

Tehát, a jogokat többségében országoknak értékesítik, ezért amikor pl. a Forma 1-es közvetítés jogait megvettük, azt mi kizárólag Magyarországra kaptuk meg, hiszen “Ecclestone-ék” - a fenti logika, és üzleti érdekeik mentén - a jogokat el tudták adni a többi környező országnak is. Még „egyértelműbben” fogalmazva: az MTVA a Forma 1-es (és a futball mérközésre vonatkozó) jogokat csak Magyarországra vásárolta meg, de nem azért, mert nem fontosak neki a határon túli nézők, hanem azért, mert a környező országokban ezeket a jogokat az adott ország televíziói már megvásárolták a saját nézőik számára, ezért azok az adott ország nyelvén elérhetők. Hozzátesszük, folyamatosan igyekszünk olyan megoldásokat találni, amelyek lehetővé teszik a határon túliak elérését is, de ez nem csak - és nem elsősorban - rajtunk múlik.

Reményre adhat okot, hogy pl. a FIFA már hajlott olyan megoldásra, amely figyelembe vette az adott ország határain túl élő, de saját nyelvét beszélő nézők elérését is: a 2014-es foci VB esetében tudomásul vette, hogy egymással szomszédos országok - akiknek egyébként külön-külön értékesítette a jogokat - olyan kétoldalú megállapodásokat kössenek, amelyek lehetővé tették egymás adásának legális átvételét pont az ott élő kisebbségek érdekében.

Mivel az MTVA - és higgyék el, ez nem valamiféle “PC” szöveg, hanem a közmédia hitvallása - elkötelezett a határon túl élő nézők minél teljesebb körű kiszolgálása mellett, ezért folyamatosan igyekszik úgy kommunikálni/tárgyalni a különböző nemzetközi szervezetekkel, hogy a lehető legtöbbször legyen lehetőség szabályozott, jogilag teljesen kristálytiszta körülmények között műsort szolgáltatni. Nem csak rajtunk múlik, hogy ez sikerüljön, de ennek érdekében nyilvánvalóan mindent megteszünk.

Teljes cikk

Juhász Roland, az M4 Sport szakértője

2015. október 05.

Új szerepkörben láthatják a tévénézők Juhász Rolandot, a magyar válogatott és a Videoton labdarúgóját. A pályán határozott, a civil életben azonban szerényé és visszafogott Juhász ősztől az M4 Sport csapatát erősíti, Hajnal Tamás, Gera Zoltán és Szabics Imre mellett ő is a Bajnokok Ligája mérkőzések szakértője. Az új kihívásról és a csúcsfutballt jelentő kupasorozatról kérdeztük a rutinos hátvédet.

Teljes cikk

Az M4 Sport közvetíti a pótselejtező sorsolását

2015. október 15.

Negyvennégy év után juthat ki a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnokságra, ha túljut a novemberben sorra kerülő pótselejtezőn. A vasárnap délelőtti sorsolást az M4 Sport élőben közvetíti.

Lassan kezdünk megbarátkozni azzal a szomorú ténnyel, hogy habár hihetetlenül közel voltunk ahhoz, hogy egyenes ágon jussunk ki a jövő évi franciaországi Európa-bajnokságra, végül „pótvizsgára” kényszerül a labdarúgó válogatottunk.

A nemzeti tizenegy novemberben játssza az oda-visszavágós párharcot, a tegnapi nap folyamán már ki is derült, hogy kiemeltek leszünk. Ennek ellenére mindegyik lehetséges ellenfél játékereje és piaci értéke nagyobb, mint a Bernd Storck vezette magyar csapaté, így nyugodtan kijelenthető: bravúrra van szükség, ha kint szeretnénk lenni a kontinensviadalon. A dán, a svéd az ír és a szlovén együttes is esélyesebb lenne ellenünk.

Így látja a helyzetet Bozsik Péter is, a válogatott egykori szövetségi kapitánya. Az M4 Sport szakértője szerint talán a szlovénok a legkevésbé erősek a kvartettből:

„A szlovénok a legjobbak a mi szempontunkból, de ha eszembe jut a pár évvel ezelőtti Videoton – Maribor Bajnokok Ligája párharc eredménye, akkor már ebben sem vagyok teljesen biztos.  Mivel közel van, ezért sok szurkoló tudná támogatni idegenben is a magyar csapatot, ez is mindenképpen pozitívum. A kiemelésünk azért fontos, mert ez a négyes egy hajszállval gyengébb mint például a bosnyákok vagy a svédek, de arra ne számítsunk, hogy könnyű ellenfelet kapunk”

A nehéznek ígérkező párharc sorsolását vasárnap délelőtt tartják, az M4 Sport felvezető műsora 11 órakor kezdődik. A pótselejtezők első mérkőzéseit november 12-14. között, a visszavágókat 15-17. között rendezik. A magyar válogatott mérkőzéseit  élőben közvetíti a közmédia.

Teljes cikk

Gera Zoltán, az M4 Sport szakértője

2015. november 03.

Gera Zoltán az elmúlt évtized egyik legsikeresebb magyar labdarúgója: 250 mérkőzést játszott a világ legerősebb bajnokságában, szerepelt az Európa Liga döntőjében, háromszor volt az év labdarúgója Magyarországon. Idén ősztől az M4 Sport Bajnokok Ligája mérkőzéseinek állandó szakértője.

Teljes cikk