Skoff Elza
Skoff Elza

Ma este vajon ki marad talpon?

Gundel-Takács Gábor egészen biztosan, ezért meg is kérdeztük néhány kulisszatitokról az új szezon kapcsán

Milyenek a jelentkezők az előző évadhoz képest? Változtak esetleg?

Elmondható, hogy nagyjából ugyanaz a réteg jelentkezik most is. Talán kicsit összeszedik magukat a játékosok, így, hogy eltelt egy kis idő, megnő a bátorságuk.

Korábban öt férfi és öt nő volt egy játékban, amit nagyon nehéz volt megszervezni, mert a nők valamiért kevésbé jelentkeztek. Azóta változtak a szabályok, viszont érdekes módon több nő jelentkezik.

 

Az előző évadokhoz képest milyen változások vannak?

A szabályok nem változtak semmiben, a megjelenés vagy akár a logó is maradt a régi. Azt gondolom, hogy ami 355 adáson keresztül bevált, és amit így szerettek meg és szoktak meg az emberek, azon kár változtatni.

 

Volt egy kis szünet, rá tudtál készülni lelkileg az új részekre? Tudjuk persze, hogy közben az M4 Sporton is dolgozol.

Nem sokat pihentem, júniusban már forgattuk a Játék határok nélkült. Ez három hetet vett igénybe, amit majd a nézők októberben láthatnak a képernyőn. Két hetet azért nyaraltam is, július közepén pedig már el is kezdtük forgatni az adásokat. Ez ugye nem titok, az adások felvételről mennek, már 29 adás meg is van.

 

Az elmúlt 29 adásban volt valami kiemelkedő élményetek?

Volt, de most ezt nem fogom elmesélni, lelőném a poént.

 

Talán nem árulhatod el, de mégis, hova esnek az emberek?

Általában vissza szoktam kérdezni, hogy mit gondolnak. Időnként nagyon vicces válaszok jönnek. Egyszer például egy mérnökkel beszéltem, aki azt mondta, hogy ő a képernyőn keresztül látja, hogy a játékosok a gravitáció felével esnek csak le, de még inkább olyan, mintha lerántanánk őket. Ezeket úgy időnként begyűjti az ember. De rengeteg más vicces és kevésbé vicces történet is van még a tarsolyomban. Az biztos, hogy addig jó ez, míg az emberek találgatnak.

 

Volt más vicces sztorid is az esésekkel kapcsolatban?

A játék előtt mindig felkészítjük a résztvevőket a szabályokkal, tudnivalókkal kapcsolatban, adunk egy csomó hasznos tanácsot azzal kapcsolatban, hogyan érdemes játszaniuk. Volt egyszer egy hölgy, aki a beszélgetés végén feltette a kezét, majd közölte, hogy ő sajnos nem tud úszni. Hirtelen nem értettük, hogy ez miért is probléma, de végül kiderült, hogy látta a tegnapi adást, amiben azt mondtam, hogy odalent cápák vannak. Érdekes, hogy a cápák nem zavarták, persze egyik sem volt, és várhatóan nem is lesz.

 

Hogy kell elképzelni egy forgatást?

Mi egy nap alatt három adást veszünk fel, egy forgatási etap pedig egy hét, vagyis öt nap, így veszünk fel egy hét alatt tizenöt adást. Ez a műsor eléggé komplikált, sokszor meg kell állni. No nem azért, mert hibázunk, hanem mert egy kör alakú stúdióban nagyon nehéz műsort csinálni. Kell, hogy minden körbeálló játékos látszódjon, viszont ne legyen egy kamera sem a képben. A párbajoknál így mindig leállunk, hogy át tudjunk állni a kamerákkal, ami viszonylag macerás. Egy 52 perces műsor leforgatása így körülbelül két óra.