mtva” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 64

Kár, hogy vége van!

2014. december 13.

Olyan történt, ami szép, ami kedves, ami sokszínű, ami tehetséges és az ember lelkébe beszivárog és nem is ürül ki egyhamar. Szeretetre méltó tehetségek ünnepe volt tegnap, ahol eldőlt, hogy kik is a Virtuózok. A zenei „sportszerűséget” teljes mivoltában láthattuk

Szerettük a Virtuózokat és szerencsére még mindig nincs vége, hiszen 2014. december 20-án Virtuózok Gálaműsor lesz. Ahogy az egyes műsorokba úgy a gála est szervezésébe és kivitelezésébe is hatalmas energiákat fektet mindenki, legyen az producer, fellépő vagy operatőr. A finálé próbáján jártunk, ahol a Piano Guys kaptuk lencse végre.

 

 

Teljes cikk

Jónak lenni jó

2014. december 15.

Úgy tűnhet, nem túl kreatív dolog egy az egyben azt a címet adni egy bejegyzésnek, amiről írni akar az ember. Itt viszont a helyzet az, hogy ez olyannyira beszédes, olyannyira érzékletes, hogy teljesen felesleges hosszan tűnődni egyéb lehetőségeken.

Talán mostanság a közbeszéd része, hogy nem törődünk egymással, nem figyelünk egymásra, simán elmegyünk egymás mellett. Hogy nincs empátia, együttérzés, hogy nincs semmi pozitív.

Szerencsére tegnap is kiderült, hogy ez egyáltalán nem igaz. Összegyűlt 167 millió forint. Mit összegyűlt? Összegyűjtöttük! 167 millió forint a nélkülözők és bajbajutottak, a rászorulók számára. Ez az óriási mértékű segítségnyújtás pedig minden adakozó érdeme. Ennek részeként ne feledkezzünk meg azokról a művészekről és sportolókról sem, akik olyan tárgyakat ajánlottak fel, melyeknek megvásárlásával az adományozni kívánó emberek segíteni tudtak a rászorulókon.

Teljes cikk

„Koló is velünk volt a forgatáson”

2014. december 23.

December 28-án tűzi műsorára az m1 a Kolonics György életét bemutató dokumentumfilmet. Az alkotás díszbemutatója már megtörtént, a rokonok és a barátok szerint is elsöprő ereje van a Varga András által rendezett filmnek. A mű születéséről, Kolonicsról, valamint a forgatásról a rendezővel beszélgettünk.

Teljes cikk

Kulcsár Edina az MTVA-ban

2014. december 17.

Nehéz az ércbányászok élete” mondogatták az öregek, de ma számunkra az is kiderült, hogy a szépségkirálynőké sem könnyű. Kulcsár Edina a Ma Reggel vendége volt,

Kulcsár Edina a Ma Reggel vendége volt, az adásmenetbe 8:50re volt beírva, de a taxi már 7 órakor várta lakása előtt. 7:45kor szállt ki az autóból itt, az MTVA Székházánál, és mi úgy láttuk, hogy úgy tökéletes, ahogy van.

Teljes cikk

Made in China

2014. december 23.

Mi itt a közszolgálatban néha úgy érezzük magunkat, mint nyuszika a viccben: ha van rajtunk sapka az a baj, ha nincs, akkor meg az. Igaz, mindkét megközelítés vélemény - s mint ilyen, szabad - de nem mindig érezzük igazságosnak. Jöjjön erre egy aktuális példa.

Hol ül most a Kedves Olvasó? Akár otthon, akár irodában, akár internet kávézóban, nagy eséllyel legalább tucatnyi olyan dolgot tud felsorolni maga körül, melynek címkéjén ez áll: Made In China.

Nézzük mindjárt a számítógépet és környékét: az egér, a billentyűzet, a monitor, de belül az alaplap, a videó kártya, a naponta magunkkal cipelt pendrive, mind-mind Made In China.

Aztán tekintsünk körbe: esetleg ikeás az irodai bútor? Made In China. Miből isszák kávéjukat-teájukat? Bögréből? Szinte biztos, hogy Made In China. Milyen okostelefonjuk van? Majdnem mindegy a márka, hátul valami ilyesmit fognak olvasni (mint mi, az iPhone-on): “Designed by Apple in California. Assembled in China.”

Teljes cikk

Közmondásgyűjtemény kíváncsiskodóknak

2014. december 31.

Vannak sajtóorgánumok, akik folytonos találgatásukkal igyekeznek magukra vonni a figyelmet. Állami hírtévé? M5? Izgalmas dolog a találgatás, csak semmi értelme. Azt persze már ne is említsük, hogy ismételten állami jelzővel látják el a közszolgálati médiát, miközben nem az.

Aki kíváncsi, hamar megöregszik.

Vannak sajtóorgánumok, akik folytonos találgatásukkal igyekeznek magukra vonni a figyelmet. Állami hírtévé? M5?Izgalmas dolog a találgatás, csak semmi értelme. Azt persze már ne is említsük, hogy ismételten állami jelzővel látják el a közszolgálati médiát, miközben nem az.

Teljes cikk

Jó zenészek, jó emberek

2015. január 01.

A jó barátok a bajban mutatkoznak meg, ezt eddig is tudhattuk, ám tegnap kiderült, hogy ez a jó zenésztársakra is igaz. A nemrég átadott Tüskecsarnokban a Virtuózok néhány tehetsége, valamint a Szűts Apor által vezetett ApOrchestra adott jótékonysági nagykoncertet, hogy így segítsenek Kormányos Vanesszának.

A 12 éves Vanessza szintén a Virtuózokból lehet mindenki számára ismerős: a lány úgy bűvölte el hegedűtudásával a közvéleményt, hogy közben tudvalevő volt, gyógyíthatatlan betegségben szenved.  A zsűri akkor rendkívül nehéz, de bölcs döntést hozott: Vanesszát nem juttatták tovább, hiszen egészségügyi szempontból is megterhelő lett volna számára a verseny, azonban a kezét nem engedték el. Nem olcsó marketing trükk áldozata lett, hanem valódi és nagyon komoly segítséget kap a mai napig, aminek a tegnap este volt az egyik nagy bizonyítéka.

Teljes cikk

Számvetés és előretekintés

2015. január 02.

Minden újév alkalmat ad arra, hogy visszatekintsünk az előző esztendőre, s hogy megfogalmazzuk reményeinket a következő tizenkét hónapra.

A 2014-es év egyik legnagyobb teljesítménye, hogy lezárult a közmédia integrációja, amely megteremtette az egységes, hatékony, az együttműködő szervezetek erősségeit és lehetőségeit egyesíteni képes szervezeti kereteket. Ebből fakadóan 2014-ben is komolyan tudtunk koncentrálni a tartalom előállítás fejlesztésére, amely már az idei év első negyedévében megfigyelhető volt a közmédia csatornáin.

Teljes cikk

Ismét fölszáll a páva

2015. január 06.

Ünnepélyes sajtótájékoztatón jelentették be, hogy ősszel – immáron harmadik alkalommal – folytatódik a Fölszállott a páva népzenei tehetségkutató. Talán a Virtuózok zajos sikerén fölbuzdulva, vagy csak a műsor színesebbé tétele miatt, de a színpad ezúttal a gyerekeké lesz: ők fogják bemutatni tehetségüket.

Akár az is előfordulhatott, hogy némely újságíró csak legyintett egyet a helyszínen, sőt talán néhányan már el is kezdték írni a mondatot: „A közmédia unalmas programot tűz műsorára”. A szervezők azonban remekül írták a forgatókönyvet, a sajtótájékoztató végén ugyanis azok kerültek a reflektorfénybe, akikről szólni fognak az őszi szombat esték: egy gyermek néptánc csoport apró pindurjai kerültek a kamerák kereszttüzébe, akik gyönyörű népi viseletbe öltözve forogtak, tapsoltak, táncoltak, természetesen őszinte, örömteli mosollyal arcukon.

Teljes cikk

Az Instagram-on lenni jó

2015. január 08.

A pesszimisták azt mondják, “már az is jó hír, ha nincs hír.” Mi azonban tudjuk, hogy jónak lenni jó, és a jó hírnek is lehet örülni - legyen az akármilyen “kicsi”.

Mert önmagában annak, hogy az MTVA megjelent az Instagram-on, nincs különösebb hírértéke, mégis azért mondjuk, hogy “különösebb”, mert talán mégis van, csak máshonnan kell rátekinteni.

Az MTVA tevékenysége rendkívül összetett, széleskörű, ezt “fényképesíteni” nem is annyira egyszerű, mint gondolnánk. Ráadásul az Instagram jobbára a “most”-ról szól, azonnali élmények azonnali megosztásáról, nekünk viszont komoly történelmünk (is) van.

Teljes cikk