Skoff Elza
Skoff Elza

Budapest, te csodás!

Spanyolország után Magyarországon rendezik meg a jövő évi Womex-et, azaz a World Music Expo-t. A Világzenei vásár magyar partnere, a Hangvető Kft. stratégiai megállapodást kötött a Magyar Rádióval és az MTVA-val. Úgyhogy nyugodtan állíthatjuk, van okunk örülni.

Kiemelt médiapartnerként és tudósítóként ugyanis az MTVA-nak lehetősége lesz arra, hogy egy ilyen világraszóló eseményről, mint a Womex, beszámoljon, adott esetben élőben közvetítsen róla.


 

Ilyen horderejű nemzetközi eseményt még Közép- és Kelet-Európában nem rendeztek, a budapesti lesz az első. A 2015. október 21. és 25. között tartandó rendezvényen megjelenik a magyar kínálat, elsősorban persze a folk és folkkörnyéki zene, melynek népszerűsítése már miért ne lehetne nemzeti érdek?

A napi húsz koncert mellett lesznek konferenciák, dokumentumfilmek fesztiválja (ebből ugye zenei), vásár, sőt, díjkiosztó ünnepség is.

Az 1994 óta létező, a világzene legnagyobb szakmai eseményeként számon tartott rendezvény a Millenárison és a Müpában kap helyet.

Olyan ez az egész Womex, mint a filmiparnak Cannes. Viszont ez jövőre Budapesten lesz.  Azon a Budapesten, ami emiatt még inkább kiemelt turisztikai célállomás lehet. Az eseménysorozat mindenképpen hozzájárul  a magyar zene exportképességének növeléséhez.

Egyelőre hátradőlhetünk, de addig is, készüljünk fel lélekben, hogy jövő májusra már meglesz a pontos program, eldől, kik lesznek a résztvevők. Egy biztos: a színvonal garantált.