Skoff Elza
Skoff Elza

Az állampolgárok és állampolgárabbak

Címkék:
Elsőre szokatlannak tűnő kifejezést talált a kedves olvasó a címben? Legyen ez sokadikra is szokatlan, hiszen csak egyes sajtóorgánumok gondolkodnak így az emberekről.

Vannak olyan felületek, ahol önhatalmúan eldöntik, ki lehet „az utca egyszerű embere”, és ki az, aki nem. A kritika úgy áll, hogy márpedig olyan személy, aki foglalkozását tekintve színész, nem adhat interjút a Híradónak. Érezzük, hogy ez mennyire nonszensz? Olvassuk csak újra: aki színész, az nem adhat interjút a Híradónak.


 

No de akkor ki adhat? A hentesnek lehet? És a tanárnak? Hát a díszállat-kereskedővel mi a helyzet? Félreértés ne essék, értjük a bravúrosan csúsztatott kötözködést. Mert ugye aki színész, az mindig színészkedik. Színészkedik reggel, éjjel, meg este. Egy színésznek nem lehet magánvéleménye, mert az mindig csak színész marad.

Tegyük félre kicsit azt, amit a csupa azonos számokból álló trollportálok és társaik tesznek. Most vegyünk egy nagy levegőt, kicsit gondolkodjunk, és mondjuk ki együtt: ezt a badarságot!