A közmédia A Hely című műsorával és Apagyi Zsolt közreműködésével rászorulókon segített

2015. november 10.

Címkék: közmédia, segítség, rászorulók, A hely

Három cserépkályha került rászorulókhoz, az érintetteket A Hely című műsor kapcsolta össze Apagyi Zsolt kályhacsempe gyárossal

A Hely című szórakoztató-ismeretterjesztő riportműsor hétköznaponként 11:07-től hallható a Kossuth Rádióban.

Ez az a műsor, amelyben korábban Apagyi Zsolt kályhacsempe készítő mestert mutattuk be, és aki megkérte A Hely szerkesztőségét, hogy segítsenek 3 meleget árasztó műalkotást eljuttatni rászorulóknak. A műalkotás kifejezés nem véletlen, hiszen Apagyi Zsolt szervezésében rendszeresen rendeznek versenyt kályhásmestereknek, ahol a legfőbb funkció mellett – miszerint meleget biztosítson – valóságos ékszerek készülnek el, és amely pályamunkákat később rászorultaknak adományoz.

A tavasszal azzal hívta fel Kiss Rita szerkesztőnket, hogy 3 cserépkályha sorsáról döntsön A Hely. A szerkesztőség munkatársainak segítségét nem véletlenül kérte a szakember, hiszen tudja, hogy a műsor az 1500. adáson is túl jár, ez a 2-3 részes sorozatokat figyelembe véve mintegy 600 helyszínt és több mint 7000 beszélgetőtársat jelent a legváltozatosabb témákban. A műsor készítése során a kollégák bejárják az egész országot, sokat tapasztalnak és emiatt tudják, hogy hol van szükség segítségre.

 

Olyan bizalom ez A Hely című műsor felé és munkatársai iránt, amelyért érdemes dolgozni. Így kerültek Apagyi Zsolt már-már műalkotásnak számító kályhái a bajai Cédrus Református Egyesített Szociális Intézmény hajléktalanjaihoz, a toldi Igazgyöngy Alapítvány tanodájába és a nyírteleki Kedvesház Alapítvány egyik pártfogolt családjához. Hiszen minden ember melegségre vágyik. Büszkék vagyunk rá, hogy a műsorunk hitelességében bízó, az azt szerető emberek odafigyelése igazi melegségben, téli fűtésben tárgyiasult.”

Teljes cikk

Alternatív pandák MTVA-s nevezéssel

2015. november 09.

Címkék: MTVA, film, díj, rajzoló, Arany Panda, Szemző Tibor

Filmes díjak Kínából és Erdélyből

A legjobb forgatókönyv Arany Panda díját vehette át Maruszki Balázs A rajzoló című filmért a Szecsuáni Nemzetközi Televíziós Fesztiválon.

Az író a kínai Csengtu városában tartott, magyar idő szerinti szombat délutáni díjátadón vehette át az elismerést. A rajzoló című tévéfilm az emberi emlékezetről, annak útvesztőiről szól. A főszereplő egy rendrőségi fantomképrajzoló férfi, aki megerőszakolt nők fájdalmas emlékeit hozza elő, miközben észrevétlenül magához a bűnhöz is egyre közelebb kerül.

A fesztiválon a legjobbak között szerepelt még a Kőmajmok háza című film is, amelyért Fonyó Gergelyt a legjobb rendező kategóriában jelölték. 

A most szombaton kapott díjról nyilatkozott a Médiatanács tagja, aki a Magyar Média Mecenatúra Program koordinátora, a film forgatókönyvírója, valamint a Kőmajmok háza c. film rendezője is.

dr. Kollarik Tamás úgy nyilatkozott: Hatalmas öröm, nagy siker a magyar kultúrának és a filmes szakmának is, hogy a világ minden kontinensén a legrangosabb fesztiválokon is megmérettetnek a Médiatanács általa működtetett Magyar Média Mecenatúra Programban támogatott alkotások, és nem pusztán csak versenybe kerülnek, hanem rangos díjakra is méltóak.  A Médiatanács nagyon büszke a támogatás keretében készült alkotásokra és a filmkészítőkre egyaránt, valamint arra is, hogy a fesztiválszereplések mellett a díjak száma is folyamatosan nő, eddig már közel 280 fesztiválszerepléssel és több mint 90 díjjal büszkélkedhetünk. Gratulálunk az alkotóknak.”

Maruszki Balázs szerint "Különleges esemény, ha egy magyar forgatókönyvíró díjat kaphat. Még most is hihetetlen érzés, hogy egy ilyen komoly nemzetközi elismerésben részesülök, a magyar közmédiának, a Médiatanácsnak és a Kinofilmnek köszönhetően."

Fonyó Gergő pedig így beszélt a díjról: „Nagyon örülök a jelölésnek, és büszke vagyok rá, hogy a film a nemzetközi televíziózás élmezőnyében is megállja a helyét, amint az már a neves kanadai Banff World Media Festival-on történt jelölésből is kiderült, ahol szintén bejutott az 5 legjobb alkotás közé. Ezúton is köszönöm a Médiatanácsnak, hogy a Mecenatúra program keretében támogatta a film létrejöttét, és hogy az MTVA ilyen sikeresen fesztiváloztatja a filmet.”

Nemcsak Kínában volt siker, hanem Marosvásárhelyen is, a 23. alkalommal megrendezett Alter-native Festen, ahol a Román Művelődési Minisztérium díját kapta Szemző Tibor: Vágy, hogy indiánok lehessünk – Franz Kafka utolsó szerelme című műve. Ezt a filmet is a Médiatanács Magyar Mecenatúra Program támogatta, nevezésében pedig az MTVA segédkezett.

Teljes cikkGera Zoltán, az M4 Sport szakértője

2015. november 03.

Címkék: M4 Sport, Bajnokok Ligája, Gera Zoltán

Gera Zoltán az elmúlt évtized egyik legsikeresebb magyar labdarúgója: 250 mérkőzést játszott a világ legerősebb bajnokságában, szerepelt az Európa Liga döntőjében, háromszor volt az év labdarúgója Magyarországon. Idén ősztől az M4 Sport Bajnokok Ligája mérkőzéseinek állandó szakértője.

Teljes cikk

Tanulságos történet 2.

2015. november 01.

A minap Rózsa György producer beszélt a Misszió című dokumentumfilmről, most hallgassuk meg a rendezőt is:

A filmet 2015. november 2-án 17:35-kor tekinthetik meg a Duna World csatornán.

Teljes cikk

Szabics Imre, az M4 Sport szakértője

2015. október 30.

Videóinterjú Szabics Imrével, az M4 Sport állandó BL-szakértőjével.

Szabics Imre, az ezredforduló egyik legtehetségesebb magyar labdarúgója immáron szakértőként is bizonyíthat: idén ősztől az M4 Sport Bajnokok Ligája mérkőzéseinek állandó szakértője. A 36-szoros válogatott labdarúgó személyesen is átélte a legrangosabb európai kupasorozat varázslatos világát, sőt 2003-ban gólt lőtt és gólpasszt adott a Stuttgart játékosaként a Manchester United ellen. BL-emlékekről, szakértői feladatokról és természetesen az M4 Sport gyönyörű stúdiójáról is kérdeztük az egykori támadót.

Teljes cikk