Skoff Elza
Skoff Elza

„A magyar sportot szolgáljuk” – holnap indul az M4 Sport

Már csak egyet kell aludnunk és elindul Magyarország első közszolgálati sportcsatornája, az M4 Sport. Jelenleg már az utolsó simítások zajlanak, hatalmas a sürgés-forgás az impozáns stúdióban. Vobeczky Zoltánt, az MTVA Sportfőszerkesztőségének vezetőjét két megbeszélés között csíptük el egy rövid interjúra.

Két és fél hónapja dolgozik az MTVA Sportfőszerkesztőségének vezetőjeként az M4 Sport indulásán. Mennyire sikerült teljesíteni az induláshoz szükséges feladatokat?

Ott tartunk, ahol tartani kell, mindannyian tudtuk, hogy óriási feladat előtt állunk, amely egyben nagy felelősség is. Természetesen vannak kis zökkenők, de ez magától értetődő, hiszen nem az a baj, ha valami nem működik, hanem ha nincs rá alternatív megoldásunk. Mindig lesz egy B tervünk, ezért a nézők semmit nem fognak érezni az esetleges nehézségekből.

 

Tegnap vált véglegessé, hogy kizárólag az M4 Sport sugározza majd az OTP Bank Liga mérkőzéseit.  Mit jelent a közmédia számára, hogy a magyar labdarúgás zászlóshajója lesz?

Nagy feladat és nagy kihívás, amelynek örömmel állunk elébe. Valóban kizárólagos jogunk van a mérkőzésekre, csak nálunk lesznek láthatóak, ennek megfelelően is készülünk. Amíg a magyar csapatok érdekeltek az Európa Ligában, addig a szombati két mérkőzés mellett vasárnap is élőben közvetítünk egy találkozót.  Az összefoglalót is nálunk láthatják majd, amely nem showműsor lesz, hanem egy szakmailag indokolt, minőségi produkció. Vendégekkel, szakértőkkel és persze rengeteg góllal, méltó lesz az M4 Sporthoz.

 

Komoly kihívás lehetett a stáb összeállítása, összeállt a csapat?

Valóban nem volt könnyű, hiszen egy 24 órás sportcsatorna nagyon komoly csapatmunka. Nem titok, hogy sok területen kellett bővülnünk, erősödnünk. Nagy dolognak tartom, hogy Hajdú B. István visszatért hozzánk, örülünk, hogy újra a „helyére került”. Molnár Mátyás a Sport TV-től érkezik hozzánk, szintén remek erősítés.  Nincs most lehetőségem mindenkit megemlíteni, de tapasztalt szakemberekkel bővültünk, jó döntéseket sikerült meghoznunk. Sok fiatal is velünk van, hiszen ki kell nevelnünk egy új generációt is.

 

A sportcsatornával együtt egy teljesen új stúdió is bemutatkozik, elnyerte a tetszését?

Olyan esztétikai kinézete és technikai felszereltsége van, hogy bátran állíthatom, ez a stúdió a világ bármely pontján megállná a helyét Minden szempontból európai stúdió, amely tökéletes helyszín a szórakoztatásra és az értékteremtésre. Számtalan lehetőségünk lesz információt átadni, megjeleníteni a nézők számára. Több olyan kulisszatitkot rejteget még magában, amelyeket csak később fogunk leleplezni.

 

Miért lesz érdemes a holnapi induláskor az M4 Sportot választani?

A magyar sportot szolgáljuk, hozzuk közelebb a nézőkhöz, és ez már az első nap műsorkínálatán is teljesen érződik.  Első élő közvetítésünk a szolnoki kajak-kenu válogató eseménye lesz, ahol várhatóan nagyon izgalmas párharcok és versenyeket láthatunk majd, hiszen itt dől el, hogy ki indulhat a világbajnokságon. A tenisz Davis Kupa küzdelmeit is élőben láthatjuk, Siófokról közvetítjük az eseményt.  Nem sokkal később már Budapestet kapcsoljuk, a CSIO Díjugrató Világkupát.  Ezt követően pedig a magyar focié lesz a főszerep: az OTP Bank Liga nyitómérkőzésén az Újpest fogadja a Paksot, majd ezt követően a bajnoki címvédő Videoton Budapest Honvéd elleni mérkőzését sugározzuk. Érdemes lesz velünk tartani.