Félinformációk Határok Nélkül

2015. január 26.

Címkék: skoff, MTVA, Index, játék határok nélkül

Igenis megnyertük! Az egészet! A csapat kifejezetten jó nézettségi adatok mellett (értsd: több százezernyi figyelő szem láttára) küzdötte magát a csúcsra, igaz, a többi csapat is megtett mindent a győzelemért, az oroszok talán a kelleténél kicsit többet is…

Az Index blogjában jelent meg egy cikk arról, hogy most akkor valaki hazudik: vagy mi, vagy az oroszok, ugyanis miközben mi itt örömködtünk jogos győzelmünk okán, ugyanezt tették az oroszok is. Ja, meg a Wikipédia francia oldalán is az oroszokat jelölték meg győztesnek, szóval megint mi lehetünk a hunyók. Hát, kérem szépen, a helyzet mindig kicsit összetettebb, mint ahogy azt “kollégáink” a kárörvendő frakcióban tálalják.

Teljes cikk

Hogyan dolgozik a fotóriporter?

2015. január 26.

Címkék: MTVA, mti, fotóriporter

Egyik kollégánk, Balázs Attila nyerte az idén az André Kertész Nagydíjat, melyet az „Egy hajléktalan karácsonya” című sorozatáért ítélt oda neki a zsűri. Gratulálunk! De vajon hogy készül egy ilyen sorozat? Nos, erről faggattuk Attilát, aki válaszaival ezúttal átkerült a kamera másik oldalára. Íme:

Teljes cikk

Jól működik az MTVA és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem „pávája” a Ludovikán

2015. január 21.

Interjú Dr. Horváth Józseffel a Nemzeti Közszolgálati Egyetem főtitkárával

2014-ben beszámoltunk arról, hogy az MTVA és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem együttműködéseként a 2014-2015-ös tanév során 7 alkalommal a Fölszállott a páva ifjú tehetségei és közreműködői mutatják be a hallgatóknak a történelmi Magyarország főbb tájegységeit. Miután 3 alkalom már lezajlott a programsorozatból, ahol kalotaszegi, mezőségi, kelet-magyarországi népzenével, néptánccal és azok hagyományaival ismerkedhettek a résztvevők, élménybeszámolóra invitáltuk Dr. Horváth Józsefet, a NKE főtitkárát.

Teljes cikk

Agyradír

2015. január 21.

Címkék: MTVA, közmédia, fotó, bors

Azért még néha mi is csak kapkodjuk a fejünket! A kérdések, megkeresések szakmányban érkeznek a közmédia különböző email címeire, de a tegnapi (2015.01.20. 11:20) - így január derekán - el is nyerte Az Év Bekérdezése címet.

A levélíró “újságíró” “kolléga” így ír (változtatás nélkül másoljuk ide):


Tisztelt MTVA Sajtó,

a csatolt január 19-i MTI fotón André Goodfriend, az USA ideiglenes budapesti ügyvivője, Colleen Bell, az USA új budapesti nagykövete, valamint Magyar Levente külügyi államtitkár látható.

Az előttük lévő asztalon mintegy 10 csomag Detki márkájú keksz, illetve közöttük további 10 Detki édesség látható, szépen elrendezve, a márkajelzést kifelé fordítva. Korábban más MTI-fotókon is tetten érhető volt ez a márka, mint kihelyezett édesség. A Médiatanács szakvéleményéhez csak hosszabb idő után juthatnák hozzá, ezért előbb inkább az Önök véleményét kérdezném:

1. Miért nem takarták ki a kekszek, édességek márkajelzését?

2. Miért helyeztek el indokolatlanul sok ilyen terméket az asztalon?

3. Miért csak Detki kekszeket raktak ki, más márkájúakat miért nem?

2. Önök az eljárásuk nem minősül bujtatott reklámnak?


Tessék lenyugodni, hagyunk időt, nem (csak) a kérdések sorszámozásával van baj, addig meg lehet nézni a fotót. :)

Először azt gondoltuk, hogy érdemes lenne ironizálni egy kicsit, görbe tükröt tartani a “kollgának”, de végül arra jutottunk, semmi értelme. Itt akkora a baj, akkora az űr a zűr, hogy pacekba kell magyarázni, hogy mindenki megértse.

Teljes cikk

Ridikül: 300!

2015. január 21.

Címkék: MTVA, ridikül

Múlt héten ünnepelte 300. adását a Ridikül, az m1 női talkshowja. A Skoff Elza bloggerei az egyik adás után „támadták” le a népszerű műsor vezetőjét, Jakupcsek Gabriellát, akinek még arra sem volt ideje, hogy felálljon a székéből.

Teljes cikk

Szép volt, fiúk!

2015. január 19.

Címkék: MTVA, nagy tamás, játék határok nélkül, katus attila

Akárcsak a mesében: 15 év után újra Játék határok nélkül az M1-en, a versenynek Magyarország ad otthont, a magyar csapat pedig az utolsó utáni pillanatban megnyeri a játékot!

Életmű-díjjal kitüntetett forgatókönyvírók is elbújhatnak ijedtükben az elmúlt hónapok izgalmai után, amelynek végén kiderült, hogy a magyar együttes nyeri a játékos küzdelmeket.

A győztes magyar csapat tagjai együtt nézték meg az utolsó adás felvételét az MTVA székházában, de némelyikük úgy izgult néhány játéknál, mintha nem élték volna már át egyszer ezt a vidám thrillert. S valóban, kívülről teljesen máshogy élték meg a lányok s legények a hajmeresztő feladatokat: egy-egy magyar részsikert lelkesen tapsoltak, ujjongásuk őszinteségéhez kétség sem férhetett.

Teljes cikkA vallásszabadság napja (2015.01.13.)

2015. január 13.

Címkék: vallásszabadság napja

A tordai országgyűlésen 1568-ban ezen a napon történelmet írtak. Az MTVA Vallási Főszerkesztőségén 11 vallás és felekezet képviselői dolgoznak műsoraikon.

Miután 1517 októberében elindult a reformáció, vallásháborúk időszaka köszöntött Európa országaira. A Német-római Birodalomban indult el a megegyezés első kísérlete 1555-ben. Felemás béke született az augsburgi birodalmi gyűlésen, hiszen a kicsi fejedelemségek vezetőire bízta, hogy katolikusok maradnak vagy áttérnek a lutheránus vallásra. Harmadik vallás kizárt volt, és a népnek sem volt szava, hisz működött az „akié a föld, azé a vallás” jogelve.

 

Teljes cikk