Tatár Csilla mesél

2015. február 14.

Miért hallgat műsor előtt Nirvana-t? Megviselik-e a kritikák? Hogy érzi magát nálunk? Erről mesél A Dal műsorvezetője.

Teljes cikk

Menyasszonykísérő a Család-barátban

2015. február 13.

Lassan hagyománnyá válik, hogy a Házasság Hete lezárásaként és fénypontjaként egy ifjú pár összeköti életét a Család-barát élő műsorában. Idén Wagner Péter és Nemes Andrea mondták ki a boldogító igent a stúdióban, munkatársaink pedig végig követték a kulisszák mögötti eseményeket

Teljes cikk180 perc nem a világ, de akár lehet is!

2015. február 09.

2015. február 2-a óta Kocsis Éva a Kossuth Rádió 180 perc című napindító műsorának felelős szerkesztője. A fiatal rádiós komoly szakmai múlttal rendelkezik:

Vezetett sajtóirodát, dolgozott kis, vidéki rádióban, kérdezett tévés riportműsorban, volt parlamenti tudósító, szerkesztett hír- és véleményműsort is mielőtt a 180 perchez került műsorvezetőnek. Ebben a videóban a műsor készítéséről és elképzeléseiről szól, de azt is megtudhatják, milyen biztonsági ellenőrzés előzi meg a miniszterelnök rendszeres reggeli interjúit.

Teljes cikk


Szélessávon hasít a közmédia

2015. február 04.

Címkék: közmédia, a dal, látogatottság, hirado.hu

A Dal második adásának hétvégéjén Debrecennyi, mintegy 200 ezer felhasználó kereste fel a magyar közmédia portáljait.

A közmédiát persze nem csak A Dal húzza online, hisz a hirado.hu látogatottsága is folyamatosan emelkedett januárban, a múlt héten napi átlagban a teljes portfoliót 180 ezren, ezen belül csak a Híradót pedig 130 ezren keresték fel.

Teljes cikk

Isten éltesse Csoóri Sándort!

2015. február 03.

Címkék: MTVA, közmédia, csoóri

Nyolcvanöt éves Csoóri Sándor magyar író, költő. Az a Csoóri Sándor, aki kétszeres Kossuth-díjjal és kétszeres József Attila-díjjal büszkélkedhet, valamint aki nem mellesleg a Duna TV szellemi atyja. Formabontó módon nem magát a születésnapos művészt kérdeztük, hanem családját, akik szívesen osztották meg velünk élményeiket és gondolataikat. Sikerült így hát lencsevégre kapnunk fiát, Sándort, valamint unokái közül a legifjabbik Sándort, Annát és Bendegúzt.

Teljes cikk

Miről szól A Dal?

2015. február 02.

Címkék: MTVA, köztévé, a dal

A hazai celebvilág, meg pár értetlenkedő "kolléga" megnyilvánulásaiból látható, hogy nem egészen értik miről is szól A Dal.

Miért ugyanaz megy, miért nincsenek körömrágásra ösztönző, emelt hangú kivárások, üresen hadart kommentárok, egyáltalán, miért nem olyan ez a műsor, mint a többi, kertévés "társa"?
Röviden?
Mert más.

Teljes cikk

Hét éves a Család-barát!

2015. január 30.

Jövő héten ünnepli fennállásának hetedik születésnapját a közmédia népszerű magazinműsora, a Család-barát. A műsor felelős szerkesztőjével, Gáspár Monikával beszélgettünk az ízlésesen berendezett stúdióban, közvetlenül az élő adás kezdete előtt.

Teljes cikk